Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 18:18
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes

Angļu Ziemassvētku kūka
1. Solis.

Lielā bļodā sajauc:

-750 g dažādu augļu sukādes, žāvētas aprikozes, plūmes, ābolus, papaiju, lielākos sasmalcinot,  visādus žāvētus augļus, ogas. Jo lielāka daudzveidība, jo labāk.
-200 g tumšo rozīņu
-200 g gaišo rozīņu
-200 g sakapātu valriekstu 
-1/3 tējk samaltas citronu mizas
-1/2 tases(*) apelsīnu vai aprikožu ievārījuma (es izmantoju Spilves Eksotisko)
-1/4 tases citronu sulas
-1/4 tases brendija
-1/2 tējk vaniļas
-1/4 tējk. kanēļa
  "tase" = 240 ml vai 16 ēd.k.  
Šo maisījumu apklāj un atstāj istabā pa nakti.

2. Solis.

Nākamajā dienā gatavo kūku:

1. Vienā bļodā samaisa:
-2 tases miltu, 
-1 tējk. kanēļa, 
-1 tējk muskatriekstu, 
-1/2 tējk. maltas krustnagliņas
-1 tējk cep. pulvera
-1/2 tējk sāls

2. Citā bļodā saputo 250 g sviesta lēnām pievienojot 1 tasi cukura, rūpīgi sakuļ un pa vienai pievieno 6 olas (pēc katras pamatīgi sakuļot), pievieno miltus ar garšvielām... (no 1. bļodas). Rūpīgi samaisa.

3. Pievieno augļu maisījumu (lielā bļoda - skat. 1. soli).

4. Ar taukvielām ieziestā lielā tortes formā ieklāj cepamo papīru, ielej mīklu.

5. Zem kūkas plītī ieliek cepešpannu līdz pusei pilnu ar ūdeni. Kūku 3-4 h cep 120'C, kamēr tā ir mazliet "atrāvusies" no pannas un kūkā iesprausts skaliņš paliek tīrs.

6. Kūku 1 h atdzesē, tad izgāž uz galda no formas. Brendijā rūpīgi izmērcē marles gabalu. Kūku ietin izmirkušajā marlē, tad folijā.

7. Liek noslēgtā traukā un glabā tumšā vietā VISMAZ 2 NEDĒĻAS. Kūku var glabāt arī ilgāk, tikai tad ik pa pāris dienām tā jāaplaista ar dažām ēd.k. brendija.

Šī ir īsta angļu Ziemassvētku kūka! Taču tā jāsāk gatavot jau laikus! Šī kūka jāgatavo 4-8 nedēļas pirms Ziemassvētkiem. 



Kategorija: Dažādas tortes |
Skatījumu skaits: 3950 | Atslēgvārdi: Dažādas tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi