Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Piektdiena, 29.03.2024, 13:17
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Augusts 2012  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Augusts » 23 » Kā mājās pagatavot jogurtu

23:26
Kā mājās pagatavot jogurtu

   Mājās pagatavot jogurtu nav sarežģīti. Ja ir lauku piens, no tā iznāk biezs un kvalitatīvs produkts. No veikalā iegādātā (jāizvēlas ar tauku saturu 3,5 %) jogurts sanāk krietni šķidrāks.

   Vispirms uzvāra pienu, tad atdzesē līdz + 43° C un pēc tam pievieno jogurta kultūru – daudzums ir 2–3 ēdamkarotes uz litru piena. To vispirms iemaisa nelielā piena daudzumā un tikai tad lej klāt pārējam. Var pievienot Gefilus naturālo jogurtu, Kāruma bifido jogurtu, Alpenrose, Balance vai Actimel jogurtu bez piedevām. Ja pievieno ar piedevām, piemēram, Bifido ar persikiem, iznāk gardāks jogurts – tas ir saldāks, mazliet jūtama persiku garša. Jāskatās, vai šiem jogurtiem nav daudz E-vielu, tad mājās no tiem sanāk tāds šķidrs un nedabīgs produkts. No šķidrā dzeramā jogurta arī neizdodas labs jogurts.

Svarīgi, lai temperatūra nenokrīt zem +40° C, jo tad jogurta baktērijas pietiekami nesavairojas, tas iznāk šķidrs un nebaudāms. Savukārt, ja temperatūra pārsniedz +45° C, labās baktērijas aiziet bojā un atkal nekas nesanāk.

Pēc tam trauks jātur siltā vietā pie plīts mūrīša vai uz radiatoriem 6 – 8 stundas (ziemā jogurta audzēšanai vajag pievienot vairāk kultūras nekā siltā laikā). Vislabāk trauku sasegt, lai siltums ir vienmērīgs. Turklāt svarīgi trauku novietot vietā, kur to neviens nevar sakratīt vai pagrūstīt, jo tad jogurta kultūra, kas tikko sākusi augt, sakrītas, un atkal nekas nesanāk. Kad jogurts gatavs, produktu nepieciešams atdzesēt, lai apstādinātu bak­tē­riju aug­šanu, citādi tās turpina ēst piena cukurus, un jogurts paliek skābs.

Ievārījumu, augļus, riekstus, cukuru un citas piedevas pievieno jau gatavam jogurtam, kad tas ledusskapī atdzisis. To daudzums atkarīgs no katra garšas sajūtām. Lielākoties pietiek ar pāris ēdamkarotēm ievārījuma uz 200 ml jogurta bez piedevām. Ļoti garšīgs iznāk, ja pievieno sakapātus un apgrauzdētus riekstus. Ar jogurtu labi sader tādas garšvielas kā malts kanēlis, muskatrieksts, kardamons un vaniļas cukurs.


Skatījumu skaits: 1377 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Jogurts | Reitings: 0.0/0

Latvijas Reitingi