18:03 Dzintara džems ''Vēlā vasara'' |
Sastāvdaļas Melone (2 kg) Apelsīns (1 gab.) Citrons (1 gab.) Kivi (4 gab.) Cukurs (2 kg) Pagatavošana Meloni nomizo, izņem sēklas, sagriež gabaliņos, uzber cukuru. Mazos gabaliņos sagriež apelsīnu un citronu (ar visu miziņu, tikai izņem sēklas). Nomizo un sagriež kivi. Pievieno sagrieztajai melonei. Samaisa un atstāj uz stundu atsuloties. Pēc stundas liek vārīties uz mērenas uguns. Tiklīdz masa sāk vārīties, noputo un samazina karsēšanas temperatūru. Apbruņojas ar pacietību un vāra 4 stundas, ik pa laikam apmaisot. Pēc vārīšanas pilda burciņās un atdzesē. Neuztraucieties, ja džems izskatās pašķidrs. Atdziestot džems lieliski sarecēs. Džems ir ļoti aromātisks un garšīgs. Kivi un melone izšķīst pilnībā, bet apelsīna un citrona gabaliņi piešķir džemam sava veida pikantumu. Cienājieties un baudiet! |
|