Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Ruletes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Biskvītam olas - 5 gab. cukurs - 175 g tumšā šokolāde - 175 g Pildījumam saldais krējums - 300 ml pūdercukurs - 2 ēd.k. rums - 4-6 ēd.k. Pagatavošana Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē karstā ūdens peldē. Kamēr šokolāde mazliet atdziest, bļodā iesit olu baltumus un saputo. Atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru, līdz veidojas gaiša, krēmīga masa. Tad saputotajiem olu dzeltenumiem pievieno izkausēto šokolādi, rūpīgi samaisa. Beigās masā iecilā saputotos olu baltumus. Pannā klāj cepamo papīru, lej biskvīta mīklu, mazliet izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C 20-25 minūtes. Izcepto biskvītu, nenoņemot cepamo papīru, pārklāj ar mitru drānu un atstāj atdzist vismaz uz 4 stundām. Gatavo pildījumu. Saldajam krējumam pievieno pūdercukuru, rumu un saputo gaisīgā masā. Uz galda klāj cepamo papīru, pārkaisa pūdercukuru un uzgāž atdzisušo biskvītu. Biskvītam rūpīgi noņem cepamo papīru, ar nazi nolīdzina malas, smērē krēmu un ar cepamā papīra palīdzību sarullē ruleti. Liek ledusskapī atdzesēties. Atdzisušajai ruletei ar dārzeņu nazīti uzrīvē šokolādi un pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2152
| Atslēgvārdi: |