Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Ruletes |
Tweet | |
Sastāvdaļas olas - 6 gab. milti - ¾ glāzes cukurs - ¾ glāzes halva - 200 g sviests - 200 g 1 ābols cukura sīrups biskvīta apsmērēšanai, sīrups ābolu novārīšanai Pagatavošana Atdala olu baltumus. Tad dzeltenumus saputo ar cukuru un atsevišķi saputo olu baltumus. 1/3 daļu olu baltumu iecilā saputotajos olu dzeltenumos, samaisa. Tad pakāpeniski pievieno miltus. Pēc miltu iemaisīšanas, iecilā atlikušos olu baltumus. Plātī klāj cepamo papīru, lej mīklu un cep 180ºC apmēram 10-15 min. Tikmēr pagatavo krēmu. Mīkstu sviestu saputo, tad pievieno sarīvētu halvu un samaisa. Atdzesētu biskvītu, apsmērē ar cukura sīrupu. Skaistāk un garšīgāk, ja sīrupam pievieno skābas sarkanas ogas (dzērvenes, jāņogas). Sīrupam pa virsu smērē halvas krēmu, nedaudz atstāj ruletes virsmas apsmērēšanai. Tad sarullē un pa virsu smērē krēmu. Dekorē pēc patikas, es taisīju rozītes no āboliem. Ņem vienu ābolu, sagriež 4 daļās, izgriež serdes. Katru daļu sagriež tievās šķēlītēs. No vidēja ābola vienas daļas sanāk 9 šķēlītes. Tad šīs šķēles izvāra cukurūdenī (var arī šeit izmantot kādu ogu vai bieti, piemēram, lai rozītes sārtas. Lai uztaisītu rozīti, ņem pirmo šķēli, sarullē trubiņā, tad nākamo šķēli, rullē, jau apkārt trubiņai un tā katru šķēli, kamēr sanāk rozīte. Dekorē, pēc patikas! | |
Skatījumu skaits: 2730
| Atslēgvārdi: |