Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Medus tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas -3 glāzes rudzu milti - 3 ēd.k cukurs -125g sviests vai margarīns istabas tempertūrā -1 tēj.k soda -3 ēd.k skābais krējums -4 ēd.k sķidrs medus -1 ola -saulespuķu sēkliņas. Pagatavošana Medu, krējumu ieliekam traukā, izmaisām. Pievienojam olu, izmaisām. Pievienojam mīkstu sviestu, kas pastavējis istabas tempertūrā, izmaisām. Miltus sajaucam ar sodu un pievienojam visas pārējās sastavdaļas. Visu izmaisām. Es parasti miltus nelieku visus vienā piegajienā, jo nevar zināt, cik tieši šajā reizē būs nepieciešams.Tādēļ iesaku vienmēr vienu glāzi pievienot pakāpeniski, maisot, mīcot. Mīkla sanāk ļoti maiga, mīksta, bet tai nav jālīp pie rokām. Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un atstājam uz 20 minūtēm. Gatavo mīklu sadalām tik daļās, cik kūkas ripas vēlamies cept. Es pagatavoju 7 ripas, katra 20cm diametrā. Mīklu rullējam starp diviem cepamā papīra gabaliem, šādi tāļoti labi rullējas un nelīp. Izrullējam, cik plānu vai biezu vēlamies. K atru ripu sadurstam ar dakšiņu, lai tā cepoties nepiepūšās. Cepam ap 200 grādiema ap 10 minūtēm. Kā kļuvusi brūna, sausa, to pēc izskata var redzēt, kad gatavs. 500ml skābo krējumu putojam ar 1/2 glāzi cukura un vaniļas cukuru. Krējumu ņemam 20%-30% un tādu, par ko esam pārliecināti, ka tas tiešām ir labs krējums un saputosies. Krējumu jāputo līdz tas ir kļuvis krēmīgs, biezs un nekrīt nost no karotes. Ņemam 200-300g biezpienu. Man bija vājpiena, graudains, mitrs biezpiens. Es to sablenderēju un pievienoju skābajam krējumam. Izmaisām un smērējam ripas. Sākumā sasmērējam katru ripu un atstājam uz kadām 30 minūtēm. Tad liekam vienu uz otras, apsmērējam sānus, liekam ledusskapī mazliet ievilkties uz 30 minūtēm. Kad kūka ir ievilkusies un krējums mazliet sabiezējis, malas apberam ar apceptām saulespuķu sēkliņām. Parasti kūkām izmantoju riekstus, bet tieši rudzu ripas ļoti labi iet kopā ar saulespuķu sēkliņām. Sirsniņas es pagatavoju no šokolādes konfektēm ar riekstiem. Tādas konfektes līdzīgas vāverītei. Izkausēju mikroviļņu krāsnī uz atsaldēšanas programmas, tad tās paliek mīkstas, bet šokolāde nesacukurojas. Šķidro šokolādes masu uzsmērēju uz cepamā papīra, izlīdzināju un iekšā saldētavā uz 10 minūtēm. Tad ar formiņu izspiedu sirsniņas. Dekorējam kā vēlamies. Kūku var ēst uzreiz, bet pēc pāris stundām tā būs vēl gardāka. | |
Skatījumu skaits: 1904
| Atslēgvārdi: |