Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Medus tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 6 ēdamk. medus- šķidrs 3 ēdamk. piens šķipsnina sāls 3 olas 1 tēj.k soda 150 g sviests vai margarīns 1 glāze cukurs (250ml) aptuveni 4 glāzes milti Pagatavošana Katliņā liekam pienu,medu,cukuru un sāli.Uz mazas uguns sildam,maisam,līdz cukurs ir izkusis.Tad pievienojam margarīnu un maisot gaidām līdz izkūst.Pievienojam sodu un uz lielas uguns maisam kādas 5 minūtes,līdz veidojas brūnas krāsas masa,līdzīgi kā gotiņas masa,bet vēl daudz tumšāka.Šajā posmā viss atkarīgs cik brūna būs gatavā medus kūka.Jo vēlāk liekot klāt miltus masa paliek gaišāka.Tādēļ ļoti svarīgi šajā brīdī nogaidīt,lai paliek tik tumša masa kā bildē. Tad noņemam no uguns un maisam līdz nedaudz atdziest.Kad atdzisa iemaisam pa vienai olai,rūpīgi maisam.Liekam klāt miltus. Mīkla sākumā ir mazliet lipīga,bet galvenais, lai var izveidot mīklas bumbu.Nepārcenšamies ar miltiem,lai gatavā kūka nav sausa. Liekam maisiņā un atstājam uz 20 minūtēm,lai milti uzbriest. Mīklu sadalam 6 bumbiņās.tad būs 6 kārtas,bet var sadalīt arī vairāk un mazāk daļās.labāk jau tomēr mazāk daļās,lai zemāka kūka,lai krēmam viegli iesūkties. Ņemam vienu mīklas bumbiņu un izrullējam,uzliekam sķīvi pēc kura izgriežam kūkas formu.Atgriezumus iemīcam pie pārējās mīklas,bet izrullēto mīklas ripu sadurstam ar dakšiņu,lai tā nepiepūšās. Liekam cepties 200 grados uz 10 minūtēm,varbūt pat ātrāk uzcepas. Tā izcepam visas kārtas.Katra nākamā ripa jau cepas mazāk kā 10 minūtes. Uz šo kūku būs nepieciešams 1,5 litri skābais krējums ko putojam ar 1-2 glāzēm cukura,cik nu saldu kuršs vēlas. Skābo krējumu putojam ar cukuru līdz cukurs izkūst,tad krējums paliek jau spīdīgs,vēlāk paliek krēmīgs un stingrs un palielinās apjomā gandrīz divas reizes. Katru ripu bagātīgi apsmērējam ar skābā krējuma krēmu,ļaujam mazliet ievilkties un tad kārtojam vienu uz otras.Apsmērējam malas un dekorējam kā vēlamies.Visvienkāršāk būs apbērt ar riekstiem. Liekam kūku ledusskapī un aizmirstam par to kā minimums uz 12 stundām,jo ilgāk kūka stāvēs,jo gardāka būs.Ideāli ir 24-36 stundas. | |
Skatījumu skaits: 2640
| Atslēgvārdi: |