Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Medus tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas milti - 2 glāzes sviests - 50 g cukurs - 2 ēd.k. olas - 2 gab. medus - 2 ēd.k. kanēlis - 1 tējk. soda - ½ tējk. Krēmam skābs krējums - 500 g halva - 200 g Pagatavošana Izkausē sviestu, pievieno medu, cukuru un samaisa. Liek karsēties, pieliek sodu, pavāra, līdz masa saputojas. Kad masa nedaudz atdzisusi, to piejauc miltiem, kuros iejaukts kanēlis un pieliek olas. Masu samīca, lai jāsanāk ķepīgai un lipīgai, bet pietiekami stingrai, lai varētu izveltnēt. Mīklu izrullē 3 mm biezās plāksnēs, liek uz cepampapīra, sadursta ar dakšiņu un cep 200ºC apmēram 7 minūtes. No mīklas iznāk apmēram 4 kārtas apaļajā 24 cm formā. Var cept uz lielākas plāts un pārgriest uz pusēm - iegūsiet 4 pamatnes. Izceptās ripas atdzesē. Tikmēr pagatavo krēmu. Krējumam pievieno halvu un saputo. Ripas liek kārtām, pa vidu smērējot krēmu. Gatavo kūku liek ledusskapī uz 4 tundām ievilkties. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2979
| Atslēgvārdi: |