Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Piektdiena, 19.04.2024, 18:15
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Medus tortes

Medus kūka ar halvas krēmu
Sastāvdaļas

milti - 2 glāzes
sviests - 50 g
cukurs - 2 ēd.k.
olas - 2 gab.
medus - 2 ēd.k.
kanēlis - 1 tējk.
soda - ½ tējk.

Krēmam
skābs krējums - 500 g
halva - 200 g

Pagatavošana

Izkausē sviestu, pievieno medu, cukuru un samaisa. Liek karsēties, pieliek sodu, pavāra, līdz masa saputojas.

Kad masa nedaudz atdzisusi, to piejauc miltiem, kuros iejaukts kanēlis un pieliek olas. Masu samīca, lai jāsanāk ķepīgai un lipīgai, bet pietiekami stingrai, lai varētu izveltnēt.

Mīklu izrullē 3 mm biezās plāksnēs, liek uz cepampapīra, sadursta ar dakšiņu un cep 200ºC apmēram 7 minūtes.

No mīklas iznāk apmēram 4 kārtas apaļajā 24 cm formā. Var cept uz lielākas plāts un pārgriest uz pusēm - iegūsiet 4 pamatnes.

Izceptās ripas atdzesē.

Tikmēr pagatavo krēmu.
Krējumam pievieno halvu un saputo.

Ripas liek kārtām, pa vidu smērējot krēmu.

Gatavo kūku liek ledusskapī uz 4 tundām ievilkties.

Lai labi garšo!


Kategorija: Medus tortes |
Skatījumu skaits: 2886 | Atslēgvārdi: Medus tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi