22:47 Kā pagatavot Vecrīgas? |
Sastāvdaļas Mīklai sviests - ½ paciņa milti - 1 glāze olas - 4 gab. ūdens - 1 glāze šķipsniņa sāls Pildījumam biezpiens - 200 gr. cukurs vaniļas cukurs saldais krējums - 200 gr. Pagatavošana Gatavo mīklu. Ņem 1 gl. ūdens, ½ paciņu sviesta, šķipsniņu sāls. Visu uzvāra, tad ņem nost no uguns un iemaisa glāzi vai pusotru miltus, izveidojās viendabīga pika, tad nedaudz atdzesē un iemaisa 4 olas līdz izveidojās viendabīga mīkla. Tad ņem ūdens glāzi un mazo karotīti un liek mazas piciņas uz pannas cepamā papīra, pirms katras piciņas paņemšanas karotīti pamērcē aukstajā ūdenī, lai mīkla neliptu pie karotītes. Cep 200°C apmēram 20 min. kamēr tādas smukas brūnas. Nekādā gadījumā neatveriet cepeškrāsns durtiņas, kamēr nav gatavas! Kamēr cepās kūciņas, pagatavo pildījumu. Ņem 200 gr. biezpiena, samaļ vai sablendē, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, pielej glāzi saldā krējumā un sablendē. Izveidojās bieza masa. Kad kūciņas izcepušās, mazliet atdzesē un katrā ar kulinārijas šprici pilda biezpiena masu. Gatavs! |
|