Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Tumšā medus piparkūku mīkla – 1 kg Mandarīnu ievārījums – 500 gr. Skābais krējums – 200 gr. Mascarpone siers – 250 gr. Pūdercukurs – 100 gr. Piparkūku glazūra Pagatavošana Vispirms sacep piparkūku kārtas. Vajadzēs 4 palielas, jebkāda apļveida piparkūkas, bet var jebkuras citas formas. Kad piparkūkas saceptas, atdzesē tās un pagatavo kūkas pildījumu. Kā viena no pildījuma daļām te būs mandarīnu ievārījums ar ingveru. Ievārījuma recepte šeit. Savukārt otras pildījuma daļas pamātā ir skābais krējums, kas sajaukts ar mascarpone sieru un pūdercukuru. Tas ir vienkārši. Visu sajauc kopā un saputo. Kūkas kārtošana. Uz pirmās piparkūkas kārtas izsmērē 1/3 no receptē paredzētā mandarīnu ievārījuma daudzuma, tam pa virsu smērē 1/3 no receptē paredzētā krēma, tam pa virsu liek otru piparkūkas kārtu. Tā sasmērē vēl 2 pildījuma kārtas. Pa virsu liek ceturto piparkūku, dekorē ar cukura glazūru (glazūras recepte šeit) un pārkaisi ar pūdercukuru. Ļauj, lai kūka vismaz kādas pāris stundas ievelkas un var baudīt īstu Ziemassvētku garšu. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 4235
| Atslēgvārdi: |