12:34 Mandarīnu ievārījums Ziemassvētkiem |
Mandarīni – 1 kg – 1½ kg Ievārījuma cukurs – 330 gr. Svaigs ingvers – 50 gr. Kanēļa standziņas – 3 gab. Ūdens – 50 g Pagatavošana Vispirms sadala mandarīnus pa daiviņām un pārgriež uz pusēm. Mandarīnu gabaliņus liek katlā, pielej tiem nedaudz ūdens, pieber ievārījuma cukuru, pierīvē svaigu ingveru un piemet 3 kanēļa standziņas. Liek katlu vārīties uz lēnas uguns un vāra apmēram stundu. Jāpanāk, lai mandarīni ir izšķīduši un lai izveidojas bieza, želejveida masa. Mandarīnu ievārījumam ir patīkami rūgtena garša, kas fantastiski sader ar riekstiem, cietajiem sieriem un kazas sieru. |
|