« Janvāris 2014 » | ||||||
Pr | O | T | C | Pk | S | Sv |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
22:09 Rieksti karamelē |
Sastāvdaļas rieksti 3 daļas cukura 1 daļa ūdens zobu bakstāmie kociņi folija Pagatavošana Uzdur riekstus uz kociņiem. Pagatavo karameli. Katliņā ieber cukuru un pielej ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, vāra vēl minūtes 4-5, līdz masa kļūst zeltaina. Riekstus pamatīgi apviļā karamelē un liek sastingt tā, lai karamele tekot uz leju, veidotu diedziņu. Šeit var izmantot visas pieejamās metodes. Var pītā groziņā ieklāt foliju un tad saspraust kociņus. Var, kā palīglīdzekli, izmantot arī grāmatas. Kad karamele sastingusi, uzmanīgi izvelk kociņus un dekors gatavs. Ar šādiem riekstiem karamelē var dekorēt tortes un citus saldumus. Tas ir vienkārši, krāšņi un neierasti! |
|