Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 20:26
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Septembris 2012  »
PrOTCPkSSv
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Septembris » 12 » Kā pagatavot smilšu mīklu

21:48
Kā pagatavot smilšu mīklu


Sastāvdaļas

3 glāzes milti (glāze 250ml) 
250 g sviesta
½ glāze cukura
2 olas 
½ tējk. soda 
šķipsniņa sāls 

Pagatavošana

Miltus izsijā caur sietiņu uz galda virsmas un vidu izveido bedrīti. 

Miltiem pievieno sviestu un visu masu ar abām plaukstām saberž graudainā masā. Sviestam jābūt mīkstam istabas temperatūrā. Pēc tam pievieno sāli, cukuru, rīvēta citrona miziņu un sajauc. 

Pievieno olas un mīklas masu mīca tikmēr, kamēr izveidojas viendabīga masa. To nevajadzētu mīcīt ilgi, jo tad smilšu mīklas izstrādājumi izcepot kļūst cieti. Var pievienot vaniļu, kā arī var aromatizēt ar rumu vai konjaku. 

Pēc tam mīklu saveļ bumbas formā, ietin pārtikas plēvē vai folijā un uz stundu ieliek ledusskapī atpūsties.

No smilšu mīklas veido cepumus, groziņus, kliņģerīšus, izmanto par pamatu dažādām kūkām.

 

 


Daži ieteikumi:

 • Mīklas pagatavošanā nav ieteicams izmantot rupjgraudaino cukuru.

 • Smilšu mīklu pirms pildījuma uzklāšanas ieteicams nedaudz apcept cepeškrāsni, lai zem pildījuma nepaliktu jēla kārta.

 • Mīklu nedrīkst klāt uz karstas pannas, jo plātsmaizes pamatne var piedegt.

 • Plātsmaizes pamatni nevajadzētu veidot biezāku par 1 cm.

 • Vislabākā temperatūra plātsmaizes cepšanai ir 220°C. 
 

Skatījumu skaits: 4557 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Mīkla | Reitings: 0.0/0

Latvijas Reitingi