Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 23:02
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Novembris 2012  »
PrOTCPkSSv
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Novembris » 27 » Kā pagatavot piparkūku mīklu?

12:50
Kā pagatavot piparkūku mīklu?




Sastāvdaļas

brūnais cukurs - 150 gr.
margarīns - 200 gr.
olas 2 gab.
medus - 2 gl.
cepamais pulveris - 2 tējk.
kviešu milti 700 gr.

Piparkūku garšvielas
kanēlis - 4 tējk.
malts muskatrieksts 2 tējk.
koriandrs - 1,5 tējk.
ingvers - 2 tējk.
kafijas dzirnaviņās samaļ 10 smaržīgos, 15 melnos pipargraudus un 30 krustnagliņas
Visas garšvielas sajauc kopā!


Pagatavošana

Sausā pannā ieber cukuru un pilnībā izkausē. Pievieno medu un visu samaisa viendabīgā masā. 


Karsē nelielā temperatūrā un pievieno izkausētu margarīnu, garšvielas, visu samaisa un beidz karsēt. 



Padzisušai masai pievieno sakultas olas, iesijā miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris un mīca kamēr tā kļūst spīdīgi gluda un pietiekami cieta.


Mīkla sanāk mīksta un vijīga. 

Mīklu atstāj uz 24 h ievilkties. Pirms mīklas veltnēšanas, tā vēlreiz kārtīgi jāizmīca.




Vēl daži ieteikumi, lai izdotos smaržīgas un garšīgas piparkūkas:


  • Kā taukvielu var izmantot sviestu, margarīnu, skābo vai saldo krējumu, cūku taukus. 

  • Ja sirdij un acis kārojas īpaši tumšas krāsas piparkūkas, masai jāpievieno dedzinātā cukura sīrups. 

  • Ja mīkla slikti pakļaujas veltnēšanai (līp pie galda vai plaisā), pievienosim vēl taukvielas un miltus. 

  • Kraukšķīgas piparkūkas var uzcept tikai no labas mīklas - tādas, kurā ir pareizas taukvielu un cukura proporcijas. 

  • Mīklas nogatavošanās vēlama 12 grādu temperatūrā. 

  • Jo plānāk mīkla tiks izrullēta, jo plānākas būs piparkūkas (ieteicami ir 1,5 -2 mm). 

  • Piparkūku cepumi karstumā izplešas, tādēļ tie uz pannas jāliek, ievērojot atstarpi. 

  • Lai glīti būtu arī cepumu "dibentiņi", cepšanai vislabāk izmantot pergamentu vai cepamo papīru. 

  • Gatavai mīklai ledusskapī jānostāvas vismaz pāris stundas, labākajā gadījumā nedēļa. Gatavo mīklu vēsā vietā var uzglabāt vismaz divus mēnešus! 


Skatījumu skaits: 844 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Mīkla, Ziemassvētki, Piparkūkas | Reitings: 0.0/0

Latvijas Reitingi