12:50 Kā pagatavot piparkūku mīklu? |
Sastāvdaļas brūnais cukurs - 150 gr. margarīns - 200 gr. olas 2 gab. medus - 2 gl. cepamais pulveris - 2 tējk. kviešu milti 700 gr. Piparkūku garšvielas kanēlis - 4 tējk. malts muskatrieksts 2 tējk. koriandrs - 1,5 tējk. ingvers - 2 tējk. kafijas dzirnaviņās samaļ 10 smaržīgos, 15 melnos pipargraudus un 30 krustnagliņas Visas garšvielas sajauc kopā! Pagatavošana Sausā pannā ieber cukuru un pilnībā izkausē. Pievieno medu un visu samaisa viendabīgā masā. Karsē nelielā temperatūrā un pievieno izkausētu margarīnu, garšvielas, visu samaisa un beidz karsēt. Padzisušai masai pievieno sakultas olas, iesijā miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris un mīca kamēr tā kļūst spīdīgi gluda un pietiekami cieta. Mīkla sanāk mīksta un vijīga. Mīklu atstāj uz 24 h ievilkties. Pirms mīklas veltnēšanas, tā vēlreiz kārtīgi jāizmīca. Vēl daži ieteikumi, lai izdotos smaržīgas un garšīgas piparkūkas:
|
|