Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Otrdiena, 16.04.2024, 16:32
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Septembris 2012  »
PrOTCPkSSv
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Septembris » 27 » Kā pagatavot bezē cepumus

20:08
Kā pagatavot bezē cepumus





Sastāvdaļas

3 olbaltumi
150 g pūdercukurs 
naža gals sāls
ēdamkarote citrona sulas





Pagatavošana

Galvenais bezē izdošanās priekšnoteikums ir olbaltumu pasargāšana no pat vismazākā tauku kriksīša – nejauši līdziekritis dzeltenuma gabaliņš tiem var būt nāvējošs (citiem vārdiem sakot, tie neputosies). Bļodai un putojamām slotiņām jābūt tīrām un sausām.

Atdala olu baltumus.

 

Olu baltumus saputo ar sāli mīkstās putās, pakāpeniski pievieno cukuru un citrona sulu un puto, līdz masa ir stingra un spoža – apmēram 10 minūtes. 

  

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 110 grādiem. 

  

Uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, liek bezē piciņas tādā izmērā, kā vēlaties. Var bezē masu salikt lielā konditoru špricē ar robotu uzgali un veidot smalkas kūciņas, bet var vienkārši pikas ar divām ēdamkarotēm (lielākām kūkām) vai tējkarotēm (mazākiem cepumiņiem). Cep (pareizāk sakot, kaltē) divas stundas.



Skatījumu skaits: 2197 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Bezē | Reitings: 0.0/0

Latvijas Reitingi