20:08 Kā pagatavot bezē cepumus |
Sastāvdaļas 3 olbaltumi 150 g pūdercukurs naža gals sāls ēdamkarote citrona sulas Pagatavošana Galvenais bezē izdošanās priekšnoteikums ir olbaltumu pasargāšana no pat vismazākā tauku kriksīša – nejauši līdziekritis dzeltenuma gabaliņš tiem var būt nāvējošs (citiem vārdiem sakot, tie neputosies). Bļodai un putojamām slotiņām jābūt tīrām un sausām. Atdala olu baltumus. Olu baltumus saputo ar sāli mīkstās putās, pakāpeniski pievieno cukuru un citrona sulu un puto, līdz masa ir stingra un spoža – apmēram 10 minūtes. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 110 grādiem. Uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, liek bezē piciņas tādā izmērā, kā vēlaties. Var bezē masu salikt lielā konditoru špricē ar robotu uzgali un veidot smalkas kūciņas, bet var vienkārši pikas ar divām ēdamkarotēm (lielākām kūkām) vai tējkarotēm (mazākiem cepumiņiem). Cep (pareizāk sakot, kaltē) divas stundas. |
|