Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Piektdiena, 26.04.2024, 12:57
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Septembris 2012  »
PrOTCPkSSv
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Septembris » 1 » Kā izcept tortes biskvītu

21:43
Kā izcept tortes biskvītu



Sastāvdaļas

6 lielas olas,
1 tase (200 grami) cukura
1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura
1  ēd.k. ūdens
1 tase (100 grami) miltu
rīvēta citrona vai laima miziņa 
1 ēdk citrona vai laima sulas
šķipsna sāls


Pagatavošana

Ja olas ir nelielas, ņem 7 gab. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem, kamēr olas vēl ir aukstas. Abus traukus pārklāj ar pārtikas plēvi, lai ola neapkalst, un atstāj istabas temperatūrā, lai uzsilst (apm. 1/2 stundu). Aukstas olas ir vieglāk atdalīt, bet siltas labāk putojas.

Cukuru saputo ar olu dzeltenumiem. Puto līdz dzeltenumi mainījuši krāsu uz gaiši dzeltenu un pieauguši apjomā. Kad tas ir noticis, putojot pievieno vaniļu, rīvētu laima vai citrona miziņu un ūdeni. 


Tīrā, sausā traukā puto olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Kad tie ir sakulti, pievieno citrona vai laima sulu. Turpina putot, līdz olbaltuma putas kļuvušas pavisam stingras. Skābums ir vajadzīgs, lai olbaltums kļūtu stingrāks un stīvāks. 

Pār iepriekš sakulto dzeltenumu masu pārsijā visu receptē paredzēto miltu daudzumu. Iecilā. Iejauc mīklā daļu saputotā olbaltuma, lai tā izlīdzinās. Pēcāk viegli iecilā atlikušo olbaltumu.


Mīklai vajadzētu sanākt ļoti gaisīgai un vieglai.
Vislabāk ir mīklu sadalīt 3 daļās un katru paredzēto kūkas ripu cept atsevišķi, jo šis biskvīta veids iznāk gaisīgs un ir grūti sagriežams ripās.
Par cik biskvīts, tikko izņemts no krāsns, ir ļoti vārīgs, lai to vieglāk būtu izdabūt no cepamās formas, es ietaukotu formu izklāju ar cepamo papīru. Cepamo papīru uzreiz uzmanīgi noņem no biskvīta, tad ļauj tam atdzist.
Kamēr tiek cepta viena ripa, atlikušo mīklu vēlams pārsegt ar dvieli un novietot vēsākā vietā. 
Šis mīklas daudzums ir paredzēts 3 visai plānām, apaļajā 24 cm veidnē ceptām kārtām.


Kūku cep 195 grādos aptuveni 1/2 stundu. Kad pagājušas 25 minūtes, vēlams pārbaudīt gatavību ar koka irbulīti. Ja uz tā neparādās mīklas pēdas, kūka gatava un to var celt ārā no cepeškrāsns.
Lai biskvīts nepieliptu pie cepamās pannas, manuprāt, visērtāk ir izmantot cepamo papīru, to ieklājot gan formas apakšā, gan gar tās malām. Arī, ja vienā formā pēc kārtas jācepj vairākas biskvīta ripas, tās ir vienkāršāk izceļamas. 
Biskvītu novieto atdzesēties uz dvieļa vai speciāla režģa. Dziestot tas nedaudz sarausies, tādēļ vēlams uzreiz uzmanīgi noņemt cepamo papīru.

Kūkas ripas pilnībā atdzesē. 

Skatījumu skaits: 2764 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Biskvīts | Reitings: 1.0/1

Latvijas Reitingi