21:42 Groziņi un riekstiņi no smilšu mīklas |
Sastāvdaļas Smilšu mīklai Milti 3 glāzes Sviests, margarīns 250 g Cukurs 1/2 glāze Olas 2 gab. Soda 1/2 tējk. Sāls šķipsniņa Krēmam Olas 2 gab. Cukurs 4 ēd.k. Vaniļas cukurs Milti 4 ēd.k. Piens 320 ml Šokolāde Rieksti Pagatavošana Smilšu mīklas pagatavošana. Sviestu/margarīnu istabas tempertūrā sadrupinām ar miltiem, līdz veidojas drupačaina mīkla. Olas baltumus atdalām no dzeltenumiem. Baltumus putojam ar cukuru, līdz stingrām putām, tad pievienojam dzeltenumus un turpinām putot. Beigās pievienojam sodu un sāli, vēl mazliet saputojam. Drupaču mīklā pievienojam saputotās olas un visu izmaisām, tad ar rokām izmīcam. Ja mīkla līp pie rokām, tad pa ēd.k pievienojam miltus, lai nelīp. Mīkla sanāk krēmīgi mīksta, maiga, ne cieta. Gatavo mīklu uz 30 minūtēm liekam ledusskapī. Pa to laiku gatavojam krēmu. Katliņā ieliekam 2 olas, pievienojam 4 ēd.k cukuru, vaniļas cukuru pēc garšas un ar putojamo slotiņu saputojam, pievienojam 4 ēd.k miltus, visu rūpīgi izmaisām, lai nav kunkuļi. Uzsildām 320 ml pienu, tā lai mazliet silts. Lejam pienu olu-miltu masā, izmaisām. Lielākā katliņā ielejam mazliet ūdeni, tik, lai mazo katliņu var likt ūdens peldē. Sildām masu ūdens peldē un ar putojamo slotiņu maisām, lai neveidojas kunkuļi. Sildām, līdz masa paliek stingra, krēmīga, kādas 10 minūtes. Noņemam no uguns, pievienojam piena šokolādes gabaliņus - cik tumšu vēlamies. Izmaisām un ļaujam atdzist. Kad atdziest - pievienojam 50 g sviestu istabas tempertūrā un putojam krēmu. Gatavs! Sasmalcinām riekstus. Krēmam pievienojam riekstus, izmaisām. Krēms gatavs! Cepam riekstiņus. Ņemam mīklu un liekam formiņās, plānā kārtiņā, tā, ka gandrīz cauri spīd. Mīkla ir ļoti maiga un viegli pildīt formiņās. Cepam ap 200 grādiem ap 10 minūtēm, līdz palikuši gaiši brūni un sausi. To pēc izskata var redzēt, ka gatavi. Kad visi izcepti, pildām krēmu un liekam pusītes kopā. Tāpat cepam groziņus un garnējam ar krēmu. |
|