Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 20:52
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 3
Viesi: 3
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Septembris 2012  »
PrOTCPkSSv
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Septembris » 3 » Esiet pazīstami saldais brīnums - kļavu sīŗups

11:09
Esiet pazīstami saldais brīnums - kļavu sīŗups
   


   Kļavu sīrups ir viens no daudzajiem brīnumiem pasaulē. Tas ir dzintarkrāsas šķidrums ar raksturīgi saldu garšu.

   Īsts un labs kļavu sīrups ir dabīgs produkts, kas iegūts, iebiezinot kļavu sulu. 
Labākās kvalitātes sīrupi nāk no Kanādas un Ziemeļrietumu Amerikas, jo tikai tur ir vislabākie apstākļi kļavu audzēšanai. 

   Kļavai jābūt gana nobriedušai, lai no tās varētu sākt tecināt sulas. Tai jābūt vismaz 40 gadus vecai. Tikai tad sulas var sākt tecināt, katru gadu aptuveni pa 12 litriem dienā. Pēc ražas novākšanas jāvāra sīrups, kļavas sulu reducējot. Tas ir svarīgs noteikums, lai saglabātu labās garšas un uztura īpašības. Lai gan sīrups ir salds, tajā ir gan dzelzs un kalcijs, gan nedaudz B vitamīna. 
 

   Ir nopērkami dažādu ražotāju un dažādu cenu kategoriju sīrupi, bet ne visi ir 100% kļavu sīrupi, un ir svarīgi izvairīties no imitācijām. Imitācija noteikti būs, ja sīrups būs ļoti lēts (mazāk par Ls 3,50) vai ja uz tā etiķetes kaut kur būs rakstīts, ka tas ir "ar kļavu sīrupa garšu” (maple syrup taste). Pēdējā minētajā gadījumā, visticamāk, pamatā tam būs kukurūzas sīrups vai kāds cits cukura sīrups ar pavisam nelielu kļavu sīrupa piejaukumu. 

   Svarīgi uz ikvienas nopirktās pudeles atrast kļavas lapiņu, un ideāli, ja vēl ir kāds no A–D burtiem, kas norāda sīrupa klasi un intensitāti. AA ir izteikti viegls, A ir viegls, B – vidējs, C – dzintara, un D ir tumšais.

   Kļavu sīrupu izmanto, pārlejot pankūkas, vafeles, saldējumu, pieliekot tējai, saldējuma kokteiļiem, svaigiem augļiem, brokastu putrai, vai arī pievieno dažādi pagatavotiem āboliem un mērcēm.

Skatījumu skaits: 1349 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Sīrups | Reitings: 0.0/0

Latvijas Reitingi