12:17 Bezē ar riekstiem |
Sastāvdaļas Olas - 4 gab. Sāls Citrona sula Pūdercukurs - 180 gr. Valrieksti - 50 gr. Pagatavošana Bezē ar riekstiem ir lielisks franču deserts, kam nepieciešams tikai produktu minimums. Bezē labi derēs arī tortes garnēšanai. Riekstus var pievienot pēc izvēles, bet, pēc garšas un tekstūras, vislabāk der valrieksti. Ņem olas (istabas tº, lai labāk putojas), atdala baltumus, pievieno ½ tējkaroti citronu sulas, šķipsniņu sāls un puto. Palielina putošanas ātrumu, līdz veidojas biezas baltas putas. Pamazām pievienojam pūdercukuru un turpina putošanu. Visu cukuru uzreiz bērt nedrīkst, tamdēļ daram to pakāpeniski. Viss putošanas process var aizņemt apmēram 7-8 minūtes. Saputotajai masai jāsanāk stingrai ar spīdumu. Riekstus sasmalcina un iecilā saputotajā masā. Uz pannas izklāj cepampapīru un ar karoti vai konditorejas maisiņu veido nelielas piciņas, lai veidotos mazi cepumiņi. Uzkarsē krāsni un liekam plāti krāsnī uz divām stundām 100°C kaltēties. Šādi cepumi nav jācep, tie ir lēnām jāizkaltē no liekā ūdens, tādēļ lielāku karstumu nevajag. Šādi lēnām kalstot izveidosies izteikti kraukšķīgs apvalks, bet viducis paliks mīksts un pufīgs. |
|