Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 20:38
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 4
Viesi: 4
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Novembris 2012  »
PrOTCPkSSv
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Novembris » 12 » Bezē ar riekstiem

12:17
Bezē ar riekstiem




Sastāvdaļas

Olas - 4 gab.
Sāls
Citrona sula
Pūdercukurs - 180 gr.
Valrieksti - 50 gr.

Pagatavošana

Bezē ar riekstiem ir lielisks franču deserts, kam nepieciešams tikai produktu minimums. Bezē labi derēs arī tortes garnēšanai. Riekstus var pievienot pēc izvēles, bet, pēc garšas un tekstūras, vislabāk der valrieksti. 

Ņem olas (istabas tº, lai labāk putojas), atdala baltumus, pievieno ½ tējkaroti citronu sulas, šķipsniņu sāls  un puto.


Palielina putošanas ātrumu, līdz veidojas biezas baltas putas.


Pamazām pievienojam pūdercukuru un turpina putošanu. Visu cukuru uzreiz bērt nedrīkst, tamdēļ daram to pakāpeniski.


Viss putošanas process var aizņemt apmēram 7-8 minūtes. Saputotajai masai jāsanāk stingrai ar spīdumu.


Riekstus sasmalcina un iecilā saputotajā masā.


Uz pannas izklāj cepampapīru un ar karoti vai konditorejas maisiņu veido nelielas piciņas, lai veidotos mazi cepumiņi.


Uzkarsē krāsni un liekam plāti krāsnī uz divām stundām 100°C  kaltēties. Šādi cepumi nav jācep, tie ir lēnām jāizkaltē no liekā ūdens, tādēļ lielāku karstumu nevajag. Šādi lēnām kalstot izveidosies izteikti kraukšķīgs apvalks, bet viducis paliks mīksts un pufīgs.

Skatījumu skaits: 1172 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Bezē | Reitings: 0.0/0

Latvijas Reitingi