« Novembris 2013 » | ||||||
Pr | O | T | C | Pk | S | Sv |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
21:00 Ābolu mērce |
Sastāvdaļas āboli - 260 g ūdens - 500 ml cukurs - 125 g kartupeļu ciete - 30 g šķipsniņa kanēļa citronu sula - 2 ēd.k. Pagatavošana Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Ber katlā, uzlej karstu ūdeni un vāra apmēram 10 minūtes. Tad visu sablendē vai izberž caur sietiņu. Pievieno cukuru, citrona sulu un uzvāra. Nelielā daudzumā auksta ūdens izķīdina kartupeļu cieti, pievieno ābolu biezenim un atkal uzvāra. Ābolu mērci atdzesē, pievieno kanēli un samaisa. Labi garšo ar biezpiena un citiem saldajiem ēdieniem.
|
|