Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai Suflē Želejai Glazūrai Pagatavošana Sajauc miltus, kakao, cepamo pulveri, sodu. Saputo olas, pievieno pienu, izkausētu sviestu un vēlreiz labi saputo. Iesijā miltu maisījumu, samaisa. Beigās pievieno vārošu ūdeni un samaisa. Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un pirmās 5 minūtes cep 220°C, tad temperatūru samazina līdz 180°C un cep vēl 40 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm. Pagatavo suflē. Suflē sastāvdaļas sadala divās daļās, jo vajadzēs divas atsevišķas kārtas. Želatīnam uzlej ūdeni un ļauj uzbriest. Biezpienam pievieno cukuru, krējumu un saputo. Želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, pievieno biezpiena masai un samaisa. Ļauj minūtes 10 sabiezēt. Tortes formā ar noņemamām malām liek vienu biskvīta ripu un lej suflē. Liek uz 20 minūtēm ledusskapī mazliet sastīvēt. Tikmēr nomizo mandarīnus, apelsīnu, sagriež nelielos gabaliņos un kārto uz suflē kārtas. Pagatavo želeju, kā norādīts uz paciņas, samazinot ūdens daudzumu par 1/3, lai želeja sanāk ''biezāka''. Ļauj nedaudz sabiezēt, lai konsistence būtu kā biezam ķīselim. Lej želeju uz augļu kārtas un liek uz 20 minūtēm ledusskapī nedaudz sastīvēt. Pagatavo otru suflē daļu un klāj uz želejas kārtas. Liek virsū otru biskvīta ripu. Pagatavo glazūru. Cukuru sajauc ar kakao, pielej ūdeni, samaisa. Liek uz nelielas uguns un karsē, līdz sāk vārīties. Pievieno sviestu un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Glazūru nedaudz atdzesē un pārlej torti. Liek uz 8 stundām ledusskapī kārtīgi sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2231
| Atslēgvārdi: |