Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Šokolādes tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai (2 biskvītiem) cukurs - 200 g sviests - 200 g olas - 5 gab. krējums - 500 g (10-15%) milti - 300-350 g cepamais pulveris - 3 tējk. kakao - 3-4 ēd.k. Krēmam krējums 400-500 g cukurs - 150 g vaniļas cukurs - 2 tējk. Glazūrai sviests - 100 g piens - 5 ēd.k. cukurs - 6-7 ēd.k. kakao - 5 ēd.k. Pagatavošana Gatavo mīklu. Saputo sviestu ar cukuru. Pievieno krējumu un samaisa. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno masai un sajauc nepārāk biezu mīklu. Mīklu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno kakao un samaisa. Ņem cepamo formu, ietauko un formas viducī lej 2 ēdamkarotes kakao mīklas. Virsū lej 2 karotes gaišās mīklas. Tad kakao mīklu, un atkal gaišo. Tumšā - gaišā. No šī mīklas daudzuma iznāk divi biskvīti. $IMAGE5$ Tikmēr pagatavo krēmu. Krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo. Apakšējo biskvītu smērē ar krēmu un liek virsū otru biskvītu. Ja vēlas, tad bisvītus var horizontāli pārgriezt uz pusēm, sanāks četri bisvīti un krēms labāk ievilksies. Bet labi izdodas arī ar diviem biskvītiem. Pagatavo glazūru. Katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu, cukuru, kakao un karsē uz lēnas uguns, līdz masa sabiezē. Torti pārsmērē ar kakao glazūru un pārkaisa ar pūdercukuru. Dekorē ar kausētu šokolādi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 3627
| Atslēgvārdi: |