Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Smilšu mīklas tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Mīkstam sviestam pievieno iebiezināto pienu un saputo. Pievieno olas un vēlreiz saputo. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā sviesta masā un samīca mīklu. Mīklu sadala 6 daļās, saveļ bumbiņas un liek uz stundu saldētavā. Sasaldēto mīklu sarīvē tieši uz cepamās pannas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C. Pēc apmēram 8 minūtēm mīklu ar cepamo lāpstiņu salauza, apmaisa un turpina cept, ik pēc 4-5 minūtēm atkal apmaisa. Tā cep apmēram 20-25 minūtes, līdz mīklas drumstalas zeltaini brūnas. Izceptās drumstalas ber bļodā, atdzesē un ar stampiņu vēl nedaudz sadrupina. Nedariet to virtuves kombainā vai ar blenderi! Mums vajadzīgas dažāda lieluma drumstalas, ne putekļi. Tad pievieno iebiezināto pienu, vārīto iebiezināto pienu un rūpīgi samaisa. Liek uz stundu ledusskapī atdzesēt. Atdzisušo masu liek uz paplātes un ar tortes lāpstiņu veido skudru pūzni. Torti var pārkaisīt ar magoņu sēkliņām vai smalki sarīvētu šokolādi (kās labāk garšo), izskatīsies kā skudriņas. Liek torti uz 5-6 stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 5428
| Atslēgvārdi: |