Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Svētdiena, 18.08.2019, 11:32
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Smilšu mīklas tortes

Lincas kūka

Sastāvdaļas

milti - 350 g
pūdercukurs - 200 g
samaltas mandeles - 300 g
sviests - 300 g
vaniļas cukurs - 1 pac.
3 olu dzeltenumi
sarīvēta citrona miziņa
kanēlis - 1 tējk.
šķipsniņa maltu krustnagliņu
auksts ūdens - 1 ēd.k.
jāņogu džems - 1 glāze

Pagatavošana

Miltus sajauc ar samaltām mandelēm, kanēli, samaltām krustnagliņām.

Sviestu sagriež nelielos kubiņos, pievieno miltu masai un saberž drupačās. Tad pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, 2 olu dzeltenumus, sarīvētu citrona miziņu, pielej ēdamkaroti ūdens un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Izrullē pusi mīklas, klāj ietaukotā cepamajā formā un veido apmēram 3 cm augstu maliņu.

Smērē uz mīklas ievārījumu.

No atlikušās mīklas saveļ desiņas (apmēram 1 cm) un veido režģi, viegli iespiežot ievārījumā.

Olas dzeltenumu sakuļ ar 3 ēdamkarotēm auksta ūdens un pārsmērē mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 40-45 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Smilšu mīklas tortes |
Skatījumu skaits: 1142 | Atslēgvārdi: Smilšu mīklas tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi