Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 22:23
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Smilšu mīklas tortes

Citronu medus pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 200 g
sviests - 100 g
cukurs - 50 g
1 ola
sarīvēta miziņa no 1 citrona
citrona sula - 2 ēd.k.

Pildījumam
citronu sula - 200 ml (~3 citroni)
sarīvēta miziņa no 2 citroniem
2 olas
medus - 150 g
krējums - 200 g

valrieksti pārkaisīšanai

Pagatavošana

Virtuves kombainā liek sviestu, cukuru, miltus, ierīvē citrona miziņu un saberž drumstalās.

Tad pievieno citrona sulu, olu un samīca mīklu.

Mīklu izrullē, klāj cepamajā formā, veido maliņas un sadursta ar dakšiņu. Liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Bļodiņā liek medu, pievieno citronu sulu, ierīvē citronu miziņu, kārtīgi samaisa un atstāj uz pusstundu ievilkties.

Izņem no ledusskapja formu ar mīklu, klāj virsū cepampapīru un uzber smagumu (keramiskās bumbiņas vai pupiņas). 

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 20 minūtes.

Kamēr pamatne cepas, pagatavojam pildījumu.

Medus masai pievieno 2 olas, krējumu un rūpīgi samaisa.

Kad pīrāga pamatne izcepusies, noņem cepampapīru ar smagumu un lej virsū pildījumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 30 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Smilšu mīklas tortes |
Skatījumu skaits: 1532 | Atslēgvārdi: Smilšu mīklas tortes | Reitings: 4.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi