Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 23:22
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Riekstu tortes

Zviedru tējas pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai
piens - ½ glāze
cukurs - ¼ glāze
sviests - 60 g
raugs - 1 paciņa
milti - 2 glāzes
sāls - ½ glāze

Pildījumam
sviests - 1 ēd.k.
brūnais cukurs - 1/8 glāze
cukurs - 1 ēd.k.
kanēlis - 1 tējk.
rozīnes - ½ glāze
mandeles - ½ glāze

Pagatavošana

Raugam uzlej nedaudz silta ūdens un samaisa.

Uzsilda pienu, pievieno sviestu, sāli, cukuru un samaisa, līdz cukurs pilnībā izkusis.

Pievieno raugu un samaisa.

Pakāpeniski iesijā miltus un samīca mīklu. Pārsedz bļodu ar dvielīti, liek siltā vietā un ļauj mīklai stundu uzrūgt.

Uzrūgušo mīklu izrullē un pārsmērē ar izkausētu sviestu.

Cukuru sajauc ar brūno cukuru, kanēli un pārkaisa mīklu. Uzber uzbriedinātas rozīnes un riekstus.

Sarullē ruleti, saspiež galus kopā, lai veidojas aplis.

Plātī klāj cepampapīru, liek pīrāgu, vairākās vietās veido iegriezumus un nedaudz izpleš. 

Pārklāj ar dvielīti un liek vēl siltā vietā 40 minūtes uzrūgt.

Pārsmērē pīrāgu ar izkausētu sviestu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 25-30 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē un pārlej ar cukura glazūru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Riekstu tortes |
Skatījumu skaits: 876 | Atslēgvārdi: Riekstu tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi