Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Pirmdiena, 19.08.2019, 14:00
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Medus tortes

Medus torte ar žāvētām plūmēm

 

 

Sasatāvdaļas

Mīklai
3 olas
medus - 2 ēd.k.
cukura - ½ glāze
sviests - 120 g
šķipsniņa sāls
soda - 1 tējk.
milti

Krēmam
krējums - 500 g
cukurs pēc garšas
vaniļas cukurs
žāvētas melnās plūmes

Pagatavošana

Katliņā liek sviestu, izkausē, pievieno cukuru, medu, sāli un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas viendabīga masa. Beigās pievieno sodu un samaisa.

Noņem katliņu no uguns un mazliet atdzesē. Tad pamazām pievieno miltus un samīca, līdz veidojas viendabīga mīkla.

Vēl siltu mīklu sadala 6 daļās un izrullē 6 apaļus biskvītus.

Pannā klāj cepamo papīru, liek biskvītu un cep 200°C apmēram 5 minūtes, līdz zeltaini brūns. Tāpat izcep pārējos biskvītus. Biskvīti izcepas ļoti ātri.

Tikmēr pagatavo krēmu un sagriež sīkos gabaliņos plūmes.
Krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Uz paplātes liek pirmo biskvītu, pārziež krēmu, pārkaisa sagrieztās plūmes, liek nākošo biskvītu, smērē krēmu, pārkaisa plūmes ... un tā, līdz saliktas visas kārtas.

Ar nazi aplīdzina tortes malas un smērē ar krēmu. Biskvīta atgriezumus sasmalcina sīkās drupačās un apbārsta torti.

Liek torti ledusskapī vismaz uz stundām četrām, lai ievelkas.


Lai labi garšo!

Kategorija: Medus tortes |
Skatījumu skaits: 3013 | Atslēgvārdi: Medus tortes | Reitings: 4.0/6

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi