Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Krēma tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas
milti - 75 g
kakao - 75 g
4 olas
cukurs - 200 g
ūdens - 4 ēd.k.
cepamais pulveris - 1 tējk.
konservēti ķirši - 400 gr.
ķiršu liķieris - 100 ml
saldais krējums - 300 g
tumšā šokolāde - 50 g
Pagatavošana
Atdala olu dzeltenumus.
Olu baltumiem pieber šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās.
Olu dzeltenumiem pielej 4 ēdamkarotes ūdens, 100 g cukura un saputo.
Miltiem pieber kakao, cepamo pulveri, samaisa, pievieno saputotajiem olu dzeltenumiem un samaisa.
Tad pievieno saputotos olu baltumus un lēnām iecilā masā.
Lej mīklu cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 30-40 minūtes.
Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm.
Saldajam krējumam pievieno 100 g cukura un saputo.
Katru ripu apslaka ar ķiršu liķieri.
Ņem vienu biskvīta ripuli, apslaka ar liķieri, smērē putukrējumu un uzber konservētos ķiršus bez kauliņiem.
Liek virsū otru biskvītu, aplaista ar liķieri un atkal smērē putukrējumu un ber ķiršus.
Pārsmērē tortes virsu un malas ar putukrējumu.
Liek konditorejas maisiņā pāris karotes putukrējuma un dekorē torti.
Sarīvē šokolādi. Daļu sarīvētās šokolādes ar nazi piespiež tortes malai, daļu uzkaisa tortes viducī.
Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 3080
| Atslēgvārdi: |