Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Piektdiena, 23.08.2019, 20:25
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Krēma tortes

Franču citronu bezē pīrāgs
Sastāvdaļas

olas - 5 gab.
cukurs - 1 glāze
pūdercukurs - 5 ēd.k.
citroni - 3 gab.
vaniļas cukurs - 1 paciņa
kukurūzas ciete - 5 ēd.k.
milti - 1 glāze
škipsniņa sāls
sviests - 200 g

Pagatavošana

Gatavo mīklu.
Izsijā miltus, pievieno pūdercukuru, 100 g sviesta, vienu olas dzeltenumu, 1 ēdamkaroti ūdens un samīca mīklu. Saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz pusstundu ledusskapī.



Pēc pusstundas mīklu izņem no ledusskapja, izrullē un klāj cepamajā formā un izlīdzina un veido maliņu. 


Tad mīklu vairākās vietās sadursta ar dakšiņu, liek uzkarsētā cepeškrāsni un cep 180°C apmēram 20-25 minūtes. Izcepto pamatni izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

Tikmēr gatavo pildījumu. 

Uz smalkās rīves sarīvē citronu miziņas un izspiež sulu.


Citronu sulai pievieno kukurūzas cieti un samaisa.


Katliņā lej 250 ml ūdens, lej citronu sulas masu un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz sāk vārīties. 


Tad samazina uguni, pievieno 3 olu dzeltenumus, paciņu vaniļas cukura, sarīvētās citronu miziņas, cukuru, 100 g sviesta un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz krēms sabiezē un veidojas viendabīga masa.
Gatavo krēmu atdzesē aukstā ūdens peldē.


Atdzisušo krēmu lej uz izceptās tortes pamatnes un izlīdzina.


4 olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, 3 ēdamkarotes pūdercukura, saputo stingrās putās un klāj uz citrona krēma.


Liek pīrāgu cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes. Tad palielina cepšanas t° uz 200°C un cep vēl 10 minūtes, lai bezē virsa paliek mazliet zeltaini brūna.


Izcepto pīrāgu atdzesē un liek uz 2 stundām ledusskapī.

Atdzisušo pīrāgu griežam gabaliņos un cienājamies.


Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma tortes |
Skatījumu skaits: 4909 | Atslēgvārdi: Krēma tortes, Bezē | Reitings: 5.0/2

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi