Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Pirmdiena, 19.08.2019, 14:42
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Krēma tortes

Biezpiena torte ar vārīto krēmu un karameli

Sastāvdaļas

Mīklai
biezpiens - 300 g
milti - 1½ glāze
2 olas
cukurs - 100 g
soda - ½ tējk.
vaniļas cukurs - 1 tējk.

Krēmam
piens - 500 ml
kukurūzas ciete - 3 ēd.k.
2 olu dzeltenumi
sviests - 50 g

Karamelei
piens - 100 ml
piena īrisi - 200 g

zemenes - 100 g
zemeņu želeja - 100 g

Pagatavošana

Biezpienam pievieno cukuru, olas, sodu un saputo. Atstāj ''atpūsties'' 30 minūtes.

Tad pievieno vaniļas cukuru, iesijā miltus un sajauc mīklu. 

Mīklu sadala divās daļās un cep divus biskvītus.

Klāj mīklu ietaukotā cepamajā formā un izlīdzina. 

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 15 minūtes. Tāpat cep otru biskvītu.

Izceptos biskvītus atdzesē un ar nazi aplīdzina malas. ( Biskvīta drupačas atstāj dekorēšanai)

Pagatavo krēmu.

Katliņā lej 300 ml piena un karsē, līdz sāk vārīties.

Atlikušo pienu sakuļ ar olu dzeltenumiem, cukuru un kukurūzas cieti.

Tiklīdz piens sāk vārīties, tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej sakulto piena maisījumu un turpina karsēt uz nelielas uguns, līdz masa atkal sāk vārīties. (Jāvāra uz ļoti mazas uguns, jo krēmam piemīt īpašība ātri piedegt) Tad turpina karsēt vēl apmēram 3-5 minūtes, līdz masa sabiezējusi. Gatavo krēmu liek aukstā ūdens peldē un strauji atdzesē, pa laiciņam apmaisot. Kad krēms atdzisis, saputo mīkstu sviestu, pievieno krēmam un vēlreiz saputo.

Pagatavo karameli.

Lej katliņā pienu, pievieno sagrieztus īrisus un karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas viendabīga masa.

Zemeņu želeju izšķīdina 100 ml karsta ūdens un atdzesē.

Liek uz paplātes biskvīta ripuli un smērē siltu karameli. Tad smērē krēmu, kārto virsū zemeņu gabaliņus un pārlej ar želeju. Liek virsū otru biskvitu, pārsmērē ar atlikušo krēmu un apbārsta ar biskbīta drupačām. Dekorē ar zemenēm un pārlej ar karameli.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma tortes |
Skatījumu skaits: 1039 | Atslēgvārdi: Biskvīta tortes, Krēma tortes. Biezpiena tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi