Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Pirmdiena, 19.08.2019, 15:01
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Krēma tortes

Bezē torte ''Lidojums''
Sastāvdaļas

cukurs - 600 g
6 olu baltumi
naža gals citronskābes
valrieksti
piens - ½ glāze
6 olu dzeltenumi
sviests - 200 g

Pagatavošana

Pāris saujas valriekstu mazliet apgrauzdē uz pannas un ar nazi sasmalcina (nemalt!).

Saputo olu baltumus stingrās putās, pakāpeniski pievieno 400 g pūdercukura, citronskābi un uzmanīgi samaisa, lai veidojas pabieza masa. Beigās iecilā riekstus.

Mīklu sadala divās daļas un cep divus bezē biskvītus.
Plātī klāj cepamo papīru, klāj mīklu un izlīdzina vēlamā formā. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 30 minūtes.

Tikmēr pagatavo krēmu.
Pienam pievieno 200 g cukura un karsē, līdz sāk vārīties. 

Saputo olu dzeltenumus un lej vārošajā pienā. Olu dzeltenumus pievieno pakāpeniski, mazām porcijām un nepārtraukti maisot, lai nesarauj kunkuļos. Krēmu mazliet pavāra, līdz sabiezē. 

Kad krēms atdzisis, pievieno mīkstu sviestu un saputo.

Ņem atdzisušo bezē biskvītu, smērē krēmu un liek virsū otru biskvītu. Virsu smērē ar atlikušo krēmu un pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem.


Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma tortes |
Skatījumu skaits: 2109 | Atslēgvārdi: Krēma tortes, Riekstu tortes, Bezē tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi