Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Pirmdiena, 19.08.2019, 13:57
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes

Nan-e Barbari vai biezais persiešu plācenis ar nigella sēkliņam

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 3 glāzes
ūdens (42°C) - 1 glāze
sausais raugs - 7 g (2 tējk.)
sāls - 1 tējk.
medus - 1½ tējk.

Glazūrai
milti - 2 ēd.k.
ūdens - 6 ēd.k.
šķipsniņa sodas

auzu klijas 
melnās ķimenes (nigella sēkliņas)

Pagatavošana

Siltā ūdenī (42°C) izšķīdina medu un raugu. Ļauj piecas minūtes raugam ''atdzīvoties''.

Miltus sajauc ar sāli, pievieno rauga masu un samīca mīklu, stiepjot, pārlokot uz pusēm un atkal stiepjot.

Pārkaisa ar miltiem, pārsedz ar dvielīti un liek uz stundu siltā vietā uzrūgt.

Kad mīkla uzrūgusi, pagatavo glazūru.

Miltiem pievieno sodu, ūdeni un samaisa. Liek uz nelielas uguns un vāra uz nelielas uguns, līdz masa sabiezē. Atdzesē aukstā ūdens peldē.

Plātī klāj cepampapīru, pārkaisa ar ar auzu klijām, liek mīklu un pa visu plāti veido plāceni.

Tad mērcē pirkstus izvārītajā glazūrā un, spiežot gandrīz līdz pašai plātij, veido sloksnes visā plāts garumā (skatīt attēlu). Beigās ar konditorejas slotiņu pārsmērē plāceni ar atlikušo glazūru.

Pārkaisa ar nigella sēkliņām un ļauj vēl 20 minūtes uzrūgt.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 40 minūtes, līdz zeltaini brūns.

Lai labi garšo!

Kategorija: Dažādas tortes |
Skatījumu skaits: 776 | Atslēgvārdi: Dažādas tortes | Reitings: 5.0/2

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi