Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Pirmdiena, 19.08.2019, 13:58
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes

Katalonijas plācenis

Sastāvdaļas

ūdens - 200 ml
saulespuķu eļļa - 100 ml
milti - 130 g
4 olas
šķipsniņa sāls
kanēlis un cukurs pārkaisīšanai 
cūku tauki

Pagatavošana

Gatavo plaucēto mīklu. Katliņā ielej ūdeni, eļļu, pieber sāli un karsē uz nelielas uguns. Tiklīdz ūdens sāk vārīties, ber iekšā miltus un maisa, līdz veidojas viendabīga masa un atlec nost no katliņa malām. Noņem no uguns un nedaudz padzesē.

 

Tad, pa vienai, pievieno olas, pēc katras labi samaisa, līdz veidojas viendabīga, gluda mīkla.

 

Plātī klāj cepampapīru un pa visu plāti plānā slānī klāj mīklu. Cukuru sajauc ar kanēli un pārkaisa mīklu (tik, cik vēlas). Pa virsu liek pavisam maziņas cūku tauku piciņas, kas pīrāgam piešķirs ''rozīnīti'' (taukus var arī nelikt, būs garšīgi tāpat !).

  

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Dažādas tortes |
Skatījumu skaits: 1073 | Atslēgvārdi: Dažādas tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi