Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Piektdiena, 23.08.2019, 19:37
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Biezpiena tortes

Biezpiena pīrāgs Līgo vakaram

Sastāvdaļas

Mīklai
2 olas
cukurs - 150 g
cepamais pulveris - 1½ tējk.
sviests - 120 g
milti - 400 g

Pildījumam
biezpiens - 500 g
kukurūzas ciete - 60 g
sarīvēta apelsīna miziņa no 1 apelsīna
cukurs - 3 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 paciņa
konservētas aprikozes - 1 kārba

Pagatavošana

Pagatavo mīklu.

Olas saputo ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu un vēlreiz saputo.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Biezpienam pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru, sarīvētu apelsīna miziņu un saputo. Tad pievieno kukurūzas cieti un labi samaisa.

Ietaukotā cepamajā formā ar noņemamām malām klāj 2/3 mīklas un veido maliņas. Liek virsū biezpiena pildījumu.

Aprikozēm notecina sīrupu, kārto uz biezpiena pildījuma un nedaudz iespiež biezpiena masā.

Atlikušajai mīklai pievieno 1-2 ēdamkarotes miltu, saberž drupačas un pārbārsta uz pildījuma.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 45-50 minūtes.

Izcepto pīrāgu uzreiz neizceļ no cepeškrāsns, bet ļauj vēl 15 minūtes, turpat, lēnām atdzist. Tad izņem no cepeškrāsns, pārkaisa ar pūdercukuru un atdzesē.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena tortes |
Skatījumu skaits: 1335 | Atslēgvārdi: Biezpiena tortes, Smilšu mīklas tortes | Reitings: 5.0/2

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi