Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 22:32
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Torte ''Persiku maigums''

Sastāvdaļas 

 
Putukrējuma krēms dekorēšanai:
300ml. saldā krējuma 
100gr. pūdercukurs
paciņa cietinātāja 
 
Mīklai
300gr. milti
200gr. sviests
150gr. cukurs
1 olas baltums
70ml. saldais krējums
 
Krēms "Sabajon" 
30gr. želantīns
6 olu dzeltenumi
100gr. pūdercukurs
druska sāls
500ml. jogurts
300 ml saldais krējums
800gr. persiki
6 ēd. k. aprikožu džems
 
Pagatavošana
 
No sastāvdaļām samīca mīklu, sadala divās daļās un lieka uz 30 minūtēm ledusskapī.
 
Ņem mīklu, uz galda izklāj cepampapīru , ierīvē ar miltiem un izrullē mīklu. Ar formas vāku izspiežam vajadzīgā diametra formu. Tortei nepieciešami 2 šādi aplīši, viens būs tortes pamatā, otrs rotās augšu. 
Uzmanīgi pārceļam no galda uz cepamtrauku, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes.
 
 
Pirmo ripuli, kamēr karsts, sagriež daļās. Tas dekorēs tortes augšu.
 
 
Otro ripuli, kad atdzisis, ieliekam formā.
 
 
Pagatavo krēmu.
 
 
Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
 
Olu dzeltenumiem pieber sāli, pieliek cukuru un kārtīgi sajauc.
 
Tad pievieno 1 ēdamkaroti ūdens, masu uzliek sildīties karsta ūdens peldē un sakuļam putās.
 
 
Pieliek uzbriedušo želatīnu (lieko ūdeni nolej). 
Ja rodas kamoliņi, ņemam palīgā mikseri.
Masu pārliek auksta ūdens peldē, maisot atdzesē.
 
Pievieno jogurtu, saldo krējumu, 50 g. cukura un puto, līdz krēms sabiezē.
Attīra persikus, sagriež mazos gabaliņos un pievieno masai.
 
Pamatkārtu pārklāj ar džemu.
 
 
Pārlejam pāri krēmu. Liekam uz nakti ledusskapī.
 
 
Dekorē ar iepriekš sagriezto cepuma apli, putukrējumu un pūdercukuru. Putukrējumu saputo, 15 min. patur ledusskapī un tad dekorē.
 
 
Gatavs! Labu apetīti!
 
 
Šīs tortes pagatavošana prasa gan laiku, gan pacietību, bet rezultāts Jūs 100% pārsteigs ar maigu garšu.
Originālajā receptē krēmam "Sabajon" tiek pievienoti vēl 120 ml. baltvīna, šī ir bezalkoholiskā versija.
 
 
Lai labi garšo!
Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 1923 | Atslēgvārdi: Krēma tortes, Augļu tortes | Reitings: 5.0/2

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi