Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 05:02
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Plūmju-šokolādes kūka
Sastāvdaļas

~ 15 plūmes
1 1/3 gl. milti
2 tējk. cepampulveris
1/4 tējk. sāls
110g sviests, istabas temperatūras
1/2 gl. cukurs
1/2 gl. brūnais cukurs
1 ēdamk. kakao
50g tumšā šokolāde
1 liela ola
1 tējk. vaniļas ekstrakts
1/2 gl. piens
1 ēdamk. rupjais cukurs

Pagatavošana

Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Izklāj apaļo kūkas formu ar cepampapīru. Plūmes sagriež uz pusēm, kauliņus izņem.

Vidēja izmēra bļodā sajauc miltus, cepampulveri un sāli. Šokolādi ievieto lielā, karstumizturīgā bļodā un izkausē ūdens peldē. Atdzesē un pievieno sviestu, cukuru, brūno cukuru. Maisa ar koka karoti. Pievieno kakao, olu, vaniļas ekstraktu. Samaisa līdz masa viendabīga.

Iejauc 1/3 miltu maisījuma, kā arī pusi no paredzētā piena, tad pusi no palikušajiem miltiem, atlikušo pienu un visbeidzot atlikušos miltus. Mīkla sanāk samērā bieza.

Ievieto gatavo mīklu kūkas veidnē, izlīdzina, lai tā būtu vienmērīgi ieklāta veidnē. Ņem plūmju pusītes un ar griezuma vietu uz augšu iespiež tās mīklā pa visu kūkas virsu tā, lai tās nesaskartos. Nokaisa plūmes ar rupjo cukuru.

Liek cepeškrāsnī un cep 45-50 minūtes. Kūka ir gatava tad, kad pārbaudot ar koka irbulīti, pie tā pieķeras vien nedaudz mīklas. Pilnībā atdzesē, tad izņem no veidnes.


Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 1163 | Atslēgvārdi: Šokolādes tortes, Augļu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi