Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Pirmdiena, 19.08.2019, 14:10
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Plūmju kūka ar olu krēmu
Sastāvdaļas

kūkai
25 g sviesta
60 g cukura
½ tējk. kanēļa
600 g plūmju
500 g kārtainās mīklas
 
krēmam
500 ml trekna piena
6 olu dzeltenumi
100 g cukura
1 ēdk. kartupeļu cietes

Pagatavošana
 

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Cepamo formu ar 3-4 cm augstām malām bagātīgi iesmērē ar sviestu. Pēc tam to izkaisa ar cukuru un kanēli.

Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Liek sagatavotajā formā ar griezuma pusi uz augšu. Kārtaino mīklu izrullē par 2 cm lielākā diametrā nekā forma un uzklāj uz plūmēm. Rūpīgi iespaida mīklu starp plūmēm un gar formas malu. Cep 30-35 minūtes, līdz mīkla pacēlusies un zeltaini brūna. Atdzesē 10 minūtes.

Ar nazi gar malu vieglītēm atdala pielipušo mīklu. Formai pārliek šķīvi un uzmanīgi apgāž – jāuzmanās, jo var tecēt karsts sīrups.
 
Kamēr kūka cepas, pagatavo olu krēmu. Uzvāra pienu katliņā. Bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru biezās, gaišās putās. Iemaisa cieti. Lej pienu olās, nepārtraukti maisot. Lej visu atpakaļ katliņā un maisot lēnām karsē, līdz krēms uzmet burbuli. Tūlīt to noņem no uguns un atdzesē. Pasniedz pie siltas plūmju kūkas.


Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 1174 | Atslēgvārdi: Krēma tortes, Augļu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi