Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Pirmdiena, 19.08.2019, 14:07
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Ābolu-bumbieru šokolādes kūka
Sastāvdaļas     

1 gl. milti
1 ēdamk. cepampulveris
1/4 tējk. sāls
2 ēdamk. kakao pulveris
3 olas, istabas temperatūrā
110g sviests
3/4 gl. cukura
~4 vidēja izmēra āboli, nomizoti un sagriezti nelielos kubiņos
~ 5 bumbieri, gatavi, bet ne pārgatavojušies, nomizoti un sagriezti nelielos kubiņos
3/4 gl. tumšā šokolāde, sakapāta mazos gabaliņos

Pagatavošana

Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ietauko kūkas veidni. 

Miltus iesijā bļodā kopā ar sāli un cepampulveri. Ar mikseri sakuļ olas līdz tās veido bālganu, biezu masu, aptuveni 8 minūtes. Bumbierus un ābolus nomazgā, izņem serdes un sagriež nelielos kubiņos. Lai āboli un bumbieri saskarē ar gaisu nekļūtu brūni, kamēr tiek gatavota mīkla, tos var iemērkt sodas ūdenī. Pēcāk, pirms pielietošanas, tos nosusina uz papīra dvieļa.

Sviestu izkausē vidēja izmēra pannā un silda, kamēr tas kļūst brūns. Lai sviests apbrūninātos vienmērīgi, to maisa, ar koka lāpstiņu piemaisot klāt sviestu, kas nosēžas uz pannas sāniem. Turpina aptuveni 8 minūtes, tad noņem no uguns.

Olu masai pievieno cukuru un kuļ vēl pāris minūtes. Kad masa sāk zaudēt apjomu, kulšanu pārtrauc. Tad pievieno sviestu un miltu maisījumu (sviestu un miltu maisījumu pievieno pakāpeniski, variējot ar sastāvdaļām). Visu samaisa tā, lai mīkla viendabīga. Svarīgi, lai mīkla nezaudē apjomu, tādēļ to nedrīkst pārmaisīt.

Mīklu lej pannā, pa virsu nokaisa ābolus, bumbierus un šokolādes gabaliņus. 

Kūka jācep 30-50 minūtes, pārbaudot to ar koka irbulīti. Kūka gatava, kad irbulītim nepieķeras mīkla, iedurot to kūkas centrā.


Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 1625 | Atslēgvārdi: Šokolādes tortes, Augļu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi