Mājās pagatavot jogurtu nav sarežģīti. Ja ir lauku piens, no tā iznāk biezs un kvalitatīvs produkts. No veikalā iegādātā (jāizvēlas ar tauku saturu 3,5 %) jogurts sanāk krietni šķidrāks.
Vispirms uzvāra pienu, tad atdzesē līdz + 43° C un pēc tam pievieno jogurta kultūru – daudzums ir 2–3 ēdamkarotes uz litru piena. To vispirms iemaisa nelielā piena daudzumā un tikai tad lej klāt pārējam. Var pievienot Gefilus naturālo jogurtu, Kāruma bifido jogurtu, Alpenrose, Balance vai Actimel jogurtu bez piedevām. Ja pievieno ar piedevām, piemēram, Bifido ar persikiem, iznāk gardāks jogurts – tas ir saldāks, mazliet jūtama persiku garša. Jāskatās, vai šiem jogurtiem nav daudz E-v
...
Lasīt tālāk »